best html templates
MES - Epoxy DIY Flooring

Nak tak lantai tandas kembali cantik tanpa perlu keluarkan kos yang tinggi?

Tak perlu lagi upah orang untuk dapatkan lantai baru, hanya guna sahaja kaedah pelantaian moden dan ekspress Epoxy Flake Coating dari MES yang kini anda boleh buat sendiri - Do it yourself!

EPOXY FLAKE COATING
PILIHAN KEMASAN LANTAI TERKINI!

Tahukan anda anggaran kos jika anda upah orang untuk retiles ataupun tukar lantai baru secara kaedah konversional (hacking / pecah lantai) adalah di antara RM2,500 hingga RM5,000. Dengan adanya alternatif sistem epoxy flake coating ini anda dapat memberikan wajah baharu kepada lantai lama anda yang kusam kepada kemasan lantai lima bintang, tanpa perlu keluarkan kos beribu ringgit!

Nak lagi jimat? Jom kita belajar buat sendiri!

MES - Epoxy DIY Flooring

APA ISTIMEWANYA DIY EPOXY FLAKE COATING NI?

Epoxy Flake Coating adalah kaedah alternatif untuk sistem pelantaian yang moden dan ekspress masa kini.

Set DIY epoxy flake coating tandas

1

Tidak Perlu Hacking

Tiada hacking atau pecah lantai sedia ada semasa pemasangan epoxy flake coating ini.

Sesuai untuk di apply pada kawasan indoor seperti: lantai tandas, dapur, table top dan balkoni.

2

Lantai Tidak Licin

Permukaan Epoxy Flake Coating adalah kesat (anti-slip), sangat sesuai dipasang pada lantai bilik air.

3

Waterproofing

Coating kalis air dengan sistem 3 lapisan.

4

Pemasangan mudah dan pantas

Siap dalam 1-2 hari

COATING TAHAN LAMA

Coating yang tahan lebih lama dengan sistem 3 lapisan.

PELBAGAI WARNA

Ada pelbagai pilihan warna flake yang menarik.

SENANG NAK JAGA

Epoxy flake coating flooring tidak mudah kotor, dan cara nak jaga pun sangat mudah.

PEMASANGAN MUDAH

Manual dan video cara pemasangan disediakan.
4 langkah yang mudah difahami dan diikuti untuk mendapatkan hasil coating yang kemas dan sempurna.

Mobirise

Langkah 1

Surface preparation.
Penyediaan lantai sebelum apply epoxy flake coating.

Mobirise

Langkah 2

Apply Epoxy Basecoat MES331PR.

Mobirise

Langkah 3

Apply Epoxy Mica Flake.

Mobirise

Langkah 4

Apply Epoxy Topcoat MES880TC sebagai finishing.

Tonton video cara
pemasangan yang lengkap
di Channel Youtube Multi Epoxy Solution

DAH BERSEDIA UNTUK PROJEK LANTAI DIY ANDA?

Apa yang perlu dilakukan sekarang?

Dapatkan SET DIY

Produk set DIY ini hanya boleh didapati secara online melalui Shoppe dan Lazada - Multi Epoxy Solution. Penghantaran dibuat seluruh Malaysia.

Ikuti cara pemasangan dengan betul

Untuk dapatkan hasil coating yang kemas dan sempurna sila ikuti langkah-langkah cara pemasangan dengan betul.

DIY epoxy flake coating tandas

APA YANG ANDA DAPAT DALAM SET DIY INI

Satu set Diy lengkap epoxy flake coating, Mica Flake berwarna dan 9 Tools percuma. 

Mobirise

SET LENGKAP DIY EPOXY FLAKE COATING

Set lengkap DIY dengan pilihan keluasan lantai: 20 sqft, 30 sft, 40 sqft dan 50 sqft.

Mobirise

MICA FLAKES CHIP BERWARNA

Mica flakes chip berwarna yang boleh dipilih mengikut warna kegemaran anda.

Mobirise

9 PERALATAN PERCUMA

Peralatan bagi memudahkan kerja-kerja pemasangan anda.

DAPATKAN SET DIY DI SHOPEE MES

DIY SET Epoxy Flake coating 20sqft

DIY SET LENGKAP
COVER AREA 20 SQFT
RM258.80

Set lengkap DIY Epoxy Flake Coating untuk keluasan lantai berukuran 20 sqft.
Contoh: 5  x 4

1 SET PRIMER COLOUR WHITE A & B : 550GM
1 SET TOPCOAT CLEAR A & B : 660GM
1.5KG MICA FLAKE 1-3MM
9 tools percuma

DIY SET Epoxy Flake coating 40sqft

DIY SET LENGKAP
COVER AREA 40 SQFT
RM378.80

Set lengkap DIY Epoxy Flake Coating untuk keluasan lantai berukuran 30 sqft.
Contoh: 6 x 5

1 SET PRIMER COLOUR WHITE A & B : 825GM
1 SET TOPCOAT CLEAR A & B : 990GM
2.25KG MICA FLAKE 1-3MM
9 tools percuma

Epoxy Grout Putty

DIY SET LENGKAP
COVER AREA 40 SQFT
RM498.80

Set lengkap DIY Epoxy Flake Coating untuk keluasan lantai berukuran 40 sqft.
Contoh: 8 x 5

2 SET PRIMER COLOUR WHITE A & B : 1100GM / 1.1KG
2 SET TOPCOAT CLEAR A & B : 1320GM / 1.32KG
3 KG MICA FLAKE 1-3MM
9 tools percuma

Mobirise

DIY SET LENGKAP
COVER AREA 50 SQFT
RM598.80

Set lengkap DIY Epoxy Flake Coating untuk keluasan lantai berukuran 50 sqft.
Contoh: 10 x 5 

2 SET PRIMER COLOUR WHITE A & B : 1375GM / 1.37KG
2 SET TOPCOAT CLEAR A & B : 1650GM / 1.65KG
3.75 KG MICA FLAKE 1-3MM
9 tools percuma

Mobirise

EXTRA - BAIKI LANTAI / TILE ROSAK / PECAH / BERLUBANG

Dapatkan Epoxy Grout Putty untuk kerja-kerja patching, repairing, seal leak, holes dan crack permukaan lantai.

Sesuai di aplikasikan pada lantai concrete, tiles dan juga kayu.

RM68.80

SOALAN LAZIM - APA YANG PERLU ANDA TAHU SEBELUM APPLY

Ya boleh, sebelum apply sila pastikan permukaan simen adalah licin. Jika simen/concrete yang baru dibuat, sila tunggu 2-3 minggu sebelum apply EFC, ini bertujuan bagi memastikan permukaan simen/concrete kering sepenuhnya dan tidak lembab.

Ya boleh, sistem EFC ini sesuai untuk semua bahagian lantai indoor, seperti, lantai tangga, lantai dapur dll.

Harga SET DIY ini: RM258.80
Dalam set ini anda akan dapat:

1 set Primer coat MES331PR
1 set Top coat MES880TC
1 kg Mica flake (warna boleh dipilih)
9 Tools percuma

Set DIY ini adalah set lengkap untuk kegunaan keluasan lantai berukuran 20 kaki persegi, contoh kiraan 5 x 4.

Sekiranya lantai anda berkeluasan lebih dari itu, anda perlu membuat pembelian tambahan.

Set DIY ini hanya terjual melalui shopee dan lazada sahaja.
Link: https://shopee.com.my/EPOXY-FLAKE-COLOUR-COATING-DIY-SET-20-SQFT-i.363223570.8049539187

Sila dapatkan bantuan sebelum membuat pembelian.

Berikut adalah langkah yang perlu dilakukan :

1) Cari punca bocor lantai.
2) Patching @ tutup lobang & line tiles tersebut menggunakan Epoxy Grout Putty.
3) Selepas tutup line tiles & lobang boleh aply sistem epoxy flake coating.

Berikut adalah link video cara aply Epoxy Grout Putty :

https://youtu.be/m3ehH8fyLEI

Tidak. Tiada sebarang kerja pecah lantai asal dilakukan semasa proses pemasangan. 

Tidak, permukaan lantai epoxy ini kasar/kesat (anti-slip).

APA KATA PENGGUNA YANG TELAH MENDAPATKAN SET DIY INI?

DIY sendiri lantai tandas epoxy

BUAT SENDIRI LAGI MUDAH & JIMAT

Dah tengok video cara pemasangan di atas? Mudah dan senang je nak buatkan? Kini anda dah boleh DIY sendiri!

ADA PERTANYAAN?

Hubungi team kami untuk dapatkan bantuan.

JOM KONGSI